Οδοί μετάδοσης του ιού HPV: όλες οι πιθανές οδοί μόλυνσης

Απολύτως όλοι πρέπει να γνωρίζουν πώς μεταδίδεται ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων. Πάνω από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού είναι ήδη φορείς του ιού των θηλωμάτων. Ο HPV είναι ένας ειδικός μικροοργανισμός που μπορεί να πολλαπλασιαστεί στα επιθηλιακά κύτταρα και να εμποδίσει τη διαίρεση τους. Ενεργοποιείται στο σώμα πιο συχνά στις γυναίκες. Οι άνθρωποι που φέρουν τον ιό είναι μεταδοτικοί και πώς μεταδίδονται; Μόνο εάν έχετε πλήρεις πληροφορίες σχετικά με τις οδούς μετάδοσης του ιού, μπορείτε να προειδοποιήσετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας για μόλυνση. Η κύρια πηγή μόλυνσης είναι ο φορέας του ιού HPV.

Ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων

μεθόδους μετάδοσης

Οι μηχανισμοί υπό την επίδραση των οποίων μπορεί να μολυνθείτε περιλαμβάνουν:

 • Επικοινωνία;
 • κάθετη (από τη μητέρα στο παιδί κατά τη διάρκεια του τοκετού).

Η εφαρμογή του μηχανισμού επαφής λαμβάνει χώρα μέσω της σεξουαλικής και της επαφής-οικιακής οδού. Επομένως, ο HPV μπορεί να μεταδοθεί από:

 • χειραψία και φιλί?
 • τη χρήση προϊόντων υγιεινής άλλων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων ξυραφιών, πετσετών, σαπουνιών, πετσετών και καλλυντικών·
 • φορώντας ρούχα που ανήκουν στον φορέα της λοίμωξης·
 • Επίσκεψη σε δημόσια λουτρά, σάουνες και πισίνες.

Οι ογκογόνοι τύποι του ιού μεταδίδονται σεξουαλικά. Ο κίνδυνος μόλυνσης αυξάνεται αρκετές φορές σε άτομα που είναι ασύστολα στους συντρόφους. Όσο πιο συχνά αλλάζουν, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα μετάδοσης, και ακόμη και με ένα προφυλακτικό, δεν μπορείτε να είστε σίγουροι για την ασφάλειά σας.

γυναίκα και άνδρας που έχουν μολυνθεί από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων

Μπορείτε επίσης να μολυνθείτε με ομοφυλοφιλικές σχέσεις, καθώς χαρακτηρίζονται από παραβιάσεις του επιθηλίου και της βλεννογόνου μεμβράνης. Και το προφυλακτικό δεν βοηθάει πραγματικά ούτε σε αυτή την περίπτωση. Η παρουσία κονδυλωμάτων στο σώμα ενός σεξουαλικού συντρόφου σηματοδοτεί επίσης την πιθανότητα απόκτησης HPV μέσω μικροτραυμάτων στο σώμα.

Οι έγκυες γυναίκες που είναι φορείς του HPV θα πρέπει να γνωρίζουν την πιθανότητα μόλυνσης ενός βρέφους κατά τη διέλευσή του από το κανάλι γέννησης.

Η μόλυνση εμφανίζεται μόνο με την παρουσία χαρακτηριστικών αυξήσεων στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και στον τράχηλο. Ταυτόχρονα, η μόλυνση από τον ιό των θηλωμάτων σε ένα παιδί εκδηλώνεται με τη μορφή αυξήσεων στον λάρυγγα, οι οποίες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες. Θα είναι δύσκολο για το μωρό να αναπνεύσει και να φάει, ίσως και να πνιγεί.

Συνθήκες που ευνοούν τη μόλυνση

Η επαφή με ένα άτομο που είναι φορέας του HPV δεν σημαίνει απαραίτητα μόλυνση. Μόνο με βλάβες του δέρματος και των βλεννογόνων μπορεί ο ιός των θηλωμάτων να εισέλθει στο σώμα. Συνεπώς, ο HPV είναι πολύ πιο εύκολο να μολυνθεί όταν το δέρμα:

 • πληγές?
 • Γρατσουνιά;
 • γδαρσίματα?
 • ρωγμές?
 • γδαρσίματα?
 • Χτένα.

Κατά τη σεξουαλική επαφή, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι διάφοροι τύποι τραυματισμών του δέρματος μπορούν να εμφανιστούν στους ιστούς που γειτνιάζουν με τα γεννητικά όργανα. Η μετάδοση μπορεί επίσης να συμβεί κατά τη χρήση προφυλακτικού.

φαγούρα στο δέρμα με ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων

Ο βλεννογόνος είναι ανασφάλιστος από μόλυνση με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Η εμφάνιση θηλωμάτων και κονδυλωμάτων στην περιοχή των γεννητικών οργάνων συχνά προκαλείται από την παρουσία άλλων λοιμώξεων στο σώμα. Εάν εντοπιστούν τέτοιες αναπτύξεις, η θεραπεία θα πρέπει να πραγματοποιείται όχι μόνο από τον φορέα του HPV, αλλά και από τον σύντροφό του.

Η παραβίαση της μικροχλωρίδας του κόλπου στις γυναίκες, ακόμη και των εντέρων και στα δύο φύλα, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μείωση της ανοσίας και κατά συνέπεια ο ιός των θηλωμάτων εισέρχεται στο σώμα πιο εύκολα.

Ενεργοποίηση HPV

Ακόμα κι αν μια λοίμωξη από τον ιό των θηλωμάτων υπάρχει ήδη στο σώμα, μπορεί να μην παρατηρήσετε καμία από τις εκδηλώσεις της. Δεν είναι καθόλου απαραίτητο να εμφανιστούν αυξήσεις στο σώμα. Οι ιοί των θηλωμάτων εμφανίζονται συχνά στο λανθάνον στάδιο και χωρίς κανένα απολύτως σύμπτωμα.

Ο HPV μπορεί να συγκριθεί με τον ιό του έρπητα, ο οποίος υπάρχει επίσης στο σώμα του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού, αλλά τα χαρακτηριστικά συμπτώματα στο σώμα δεν δείχνουν πάντα την παρουσία του. Με ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, ο ιός των θηλωμάτων δεν μπορεί να πολλαπλασιαστεί.

Μόνο υπό ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη της λοίμωξης HPV αρχίζει να εντείνεται. Υπάρχει ενεργός πολλαπλασιασμός ιοσωμάτων στους κυτταρικούς πυρήνες, ο οποίος οδηγεί σε διαταραχές πολλαπλασιασμού των κυττάρων. Χρησιμοποιώντας ανθρώπινα κύτταρα, ο ιός των θηλωμάτων δημιουργεί αντίγραφα του εαυτού του, με αποτέλεσμα την ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή των κυττάρων και την εμφάνιση νεοπλασμάτων στο σώμα.

Συνθήκες που προκαλούν ενεργοποίηση του ιού:

 • επιδείνωση ασθενειών που μπορούν να ονομαστούν χρόνιες.
 • πρόσφατες μολυσματικές ασθένειες·
 • η παρουσία εντερικής λοίμωξης ·
 • συγγενής ανοσοανεπάρκεια?
 • μη συμμόρφωση με τη δίαιτα και τη δίαιτα.
 • εργασία στην παραγωγή, η οποία ανήκει στην κατηγορία των επιβλαβών.
 • συχνές αγχωτικές καταστάσεις.

Η ενεργοποίηση του ιού μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες που επηρεάζουν την κατάσταση του ανοσοποιητικού συστήματος σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό. Τα νεοπλάσματα εμφανίζονται στο σώμα μόνο με εξασθενημένη ανοσία.

προληπτικά μέτρα

Υπάρχει μια σειρά προληπτικών μέτρων λόγω των οποίων υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η μόλυνση από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων να μην εισέλθει στο σώμα.

 • όλες οι βλάβες του δέρματος πρέπει να αντιμετωπίζονται με αντισηπτικά.
 • χρησιμοποιήστε μόνο προϊόντα προσωπικής φροντίδας.
 • Οι παντόφλες από καουτσούκ πρέπει να χρησιμοποιούνται σε δημόσιες σάουνες, λουτρά και πισίνες.
 • οποιαδήποτε ασθένεια πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα.
 • πίστη σε έναν σεξουαλικό σύντροφο που μπορεί να είναι αξιόπιστος.
 • Χρησιμοποιήστε προφυλακτικό κάθε φορά που κάνετε σεξ. Αν και αυτό δεν εγγυάται την ασφάλεια, ο ιός των θηλωμάτων είναι λιγότερο πιθανό να εισέλθει στο σώμα των γυναικών παρά στους άνδρες μέσω ενός προφυλακτικού.
 • τακτική άσκηση?
 • σκλήρυνση του σώματος?
 • Συμμόρφωση με τον ύπνο και τη διατροφή.

Τέτοιες προφυλάξεις πρέπει να λαμβάνονται όχι μόνο για την αποφυγή μόλυνσης από τον HPV, αλλά και από άλλες σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις. Το προφυλακτικό παρέχει εγγύηση κατά της μόλυνσης από πολλές ασθένειες που προκαλούν ενεργοποίηση του ιού HPV.

Προφυλακτικά για προστασία από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων

Σε περίπτωση παρουσίας ιού στο σώμα εγκύων γυναικών και των εκδηλώσεών του στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, απαιτείται πλήρης εξέταση και αφαίρεση τέτοιων νεοπλασμάτων. Εάν υπάρχουν θηλώματα στα γεννητικά όργανα, συνιστάται σε μια γυναίκα να κάνει καισαρική τομή για να αποφευχθεί η μόλυνση του παιδιού κατά τη διέλευσή του από το κανάλι γέννησης.

Υπάρχει ένα ειδικό εμβόλιο κατά των στελεχών του ιού υψηλής ογκογόνου δράσης που συνιστάται κυρίως για γυναίκες κάτω των 26 ετών και εφήβους. Επίσης, υπό την προϋπόθεση ότι ο φορέας του HPV είναι ο ίδιος εμβολιασμένος, η ανοσία του βελτιώνεται σημαντικά και ο ιός περνά σε ανενεργή φάση.

Ταυτόχρονα, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο ιός δεν απομακρύνεται από το σώμα και, κατά συνέπεια, το άτομο παραμένει φορέας της λοίμωξης. Για λόγους ασφαλείας, πρέπει να χρησιμοποιεί προφυλακτικό κατά τη συνουσία και να χρησιμοποιεί μόνο προϊόντα προσωπικής υγιεινής.

πρόβλεψη

Πιο επιρρεπείς σε τέτοιες εκδηλώσεις του HPV όπως αυξήσεις στο σώμα του γυναικείου σώματος. Το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι πολύ πιο αδύναμο και δεν αντιστέκεται καλά στον ιό. Αλλά ταυτόχρονα δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι ένας άνδρας δεν χρειάζεται να ανησυχεί για την παρουσία ενός ιού. Αποτελεί επίσης απειλή καθώς αποτελεί πηγή μόλυνσης.

Οποιεσδήποτε νέες αναπτύξεις στο σώμα δεν μπορούν να αφαιρεθούν ανεξάρτητα. Όλες οι ενέργειες μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο υπό την επίβλεψη του θεράποντος ιατρού.

Η μόλυνση μπορεί να αποφευχθεί. Αρκεί να ακολουθείτε την προσωπική υγιεινή, να χρησιμοποιείτε προφυλακτικό κατά τη σεξουαλική επαφή, να παρακολουθείτε προσεκτικά το δέρμα σας και να προσέχετε την παρουσία αναπτύξεων στο σώμα των αγαπημένων σας.